Candid. Platform
for growth.

Jandino laat Nederlandse jongeren #goedgiraalgaan

Goed-giraal-gaan-keyvisual-002
Bankieren met een app, afrekenen met je mobiel: bankzaken doen is makkelijker dan ooit. Zeker onder jongeren, die opgegroeid zijn in een digitale wereld. Maar met het gemak, ligt ook nonchalance op de loer. 

Jongeren nemen minder maatregelen en lopen daardoor een groot risico slachtoffer te worden van fraude. Om dit groeiende probleem onder de aandacht te brengen, lanceert Social Media agency daily dialogues (onderdeel van CANDID) in opdracht van Betaalvereniging Nederland, een programma om het bewustzijn onder jongeren te verhogen. De eerste flight van dit programma is vandaag gelanceerd met Jandino Asporaat als het gezicht van de campagne.

#goedgiraalgaan
Jongeren omarmen alle nieuwe vormen van giraal betalen (betalen zonder contant geld) maar wat graag. Ze weten niet beter, groeien ermee op. In tijden waarin viraal gaan trending is, kunnen we gerust zeggen dat ze ook maar al te graag giraal gaan. Maar hierbij worden ze steeds vaker slachtoffer van fraude. Van betaalpasfraude tot nepberichten om geld of codes te bemachtigen: criminelen zijn creatief vandaag de dag. Toch geeft 9 op de 10 jongeren zichzelf een voldoende als het gaan om veilig bankieren. Tijd dus om jongeren goed wakker te schudden. In het programma gaat Jandino op missie. Hij geeft jongeren inzicht in de momenten waarop ze onveilig bankieren en laat ze zien hoe ze #goedgiraalgaan.

Vijf veiligheidsregels
In het verlengde van veiligbankieren.nl introduceert Jandino op aansprekende wijze de 5 uniforme veiligheidsregels voor bankieren aan de jongeren, te zien in 5 grappige sketches. Hij wordt hierbij muzikaal begeleid door de campagnetrack van bekend dj/producer DJ Dylvn. Een aanstekelijke track (met bijbehorende clip) die je niet snel zult vergeten. Net als de campagneboodschap, die door middel van Jandino's vocals ook in de track is verwerkt. Jongeren kunnen terecht op hun eigen versie van veiligbankieren.nl.

De campagne, het concept, creatie en mediastrategie zijn ontwikkeld door daily dialogues in samenwerking met mediabureau PHD. De campagne loopt het hele jaar. De eerste flight is te zien tot en met 14 maart via Instagram, Snapchat en Youtube. 

Jongeren zijn steeds vaker het slachtoffer van betaalfraude. Ook al 'ownen' ze het giraal bankieren, nonchalance ligt op de loer. In de nieuwe campagne van Betaalvereniging Nederland (Dutch Payments Association) gemaakt door daily dialogues helpt Jandino Asporaat ze veilig te bankieren met #goedgiraalgaan. 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.candidplatform.com/

Be Candid,
it’s contagious.

Candidness is the quality of speaking with
honesty and authenticity. Our Candid editorial
team shares stories that matter on media, data,
marketing, creativeness and technology.