Candid. Platform
for growth.

XXS helpt het Rode Kruis

XXS helpt het Rode Kruis

Het Rode Kruis Nederland heeft XXS Amsterdam - A Candid Company - uitgekozen als lead agency. Aan de keuze ging een strategische pitch vooraf. Het Rode Kruis heeft XXS gevraagd de merkpositionering aan te scherpen en een overall merkconcept te ontwikkelen. Dit concept dient als uitgangspunt voor een paraplucampagne voor het Rode Kruis en is sturend voor alle communicatiecampagnes die er vanuit het Rode Kruis gevoerd zullen gaan worden. Naast fondsenwerving, gaat het onder andere om B2B, EHBO en de werving van vrijwilligers. Het eerste werk zal in september de lucht in gaan.

"In onze oriëntatie naar een strategisch, creatief bureau hebben we niet alleen gekeken naar de creatieve successen van bureaus of naar spraakmakende campagnes. Natuurlijk moet het werk goed zijn, maar nog belangrijker vonden wij om sámen met een bureau te ontdekken hoe we het Rode Kruis steviger kunnen positioneren en de richting te bepalen voor echt langere tijd. Bij XXS merkten we veel enthousiasme, een enorme intrinsieke motivatie én een visie op het merk die heel goed voelden. Ik heb het volste vertrouwen in een hele fijne samenwerking met hele mooie en vooral ook effectieve campagnes." Aldus Saskia Divendal - Manager Marketing & Communicatie Het Rode Kruis.

"In een wereld die schreeuwt om letterlijke én figuurlijke verbondenheid, ben ik zielsdankbaar dat wij het Rode Kruis mogen helpen. Het was een uitzonderlijk pitch proces. Heel verfrissend dat het niet alleen om de oplossing draaide maar om de werkwijze en mentaliteit van het bureau. Ik ben trots op het pitch team én alle XXS-ers die hier een wezenlijke bijdrage aan hebben geleverd door zich openlijk en vanuit het hart uit te spreken waarom ze persoonlijk graag voor het Rode Kruis willen werken. Kortom: mooie energie om het Rode Kruis te mogen helpen helpen."- aldus Piet Hein Smit – founder en MD van XXS Amsterdam. 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.candidplatform.com/

Be Candid,
it’s contagious.

Candidness is the quality of speaking with
honesty and authenticity. Our Candid editorial
team shares stories that matter on media, data,
marketing, creativeness and technology.

Platform news       All platform news