Candid. Platform
for growth.

Zwangerschapsmarketing: van blije doos tot hippe cadeaubox 

Zwangerschapsmarketing: van blije doos tot hippe cadeaubox 

Die eerste periode moet je vrij stevig in je schoenen staan, wil je niet zwichten voor allerhande zwangerschapsmarketingpraktijken. Van hippe cadeauboxen tot de welbekende blije doos: er komt van alles voorbij. Wat werkt, en wat niet?

 
Binnen een dag is het gebeurd: de ads en ‘aanraders’ op mijn social media feeds stromen vol met alles wat met baby’s en zwangerschap te maken heeft. Mijn klikgedrag en overmatige interesse hebben me in korte tijd ‘verraden’. Ook al vind ik dat in deze periode eigenlijk allesbehalve erg. Kom maar op met alle info en goede aanbiedingen die ik als nieuwbakken ouder zeker niet mag missen.

 
Praktische info
En nu na 24 weken, zwangere vrouwen schijnen alleen nog in weken te kunnen denken, ben ik het nog steeds niet beu. Al kunnen de betuttelende teksten me gestolen worden, en ben ik meer van de nuchtere ‘hier hebben we echt wat aan’-info.  Maar dat terzijde.
Verrassing voor jezelf
Door deze ‘nieuwe situatie’ gaat er ook ineens een wereld aan zwangerschapsmarketing voor me open. En daar is genoeg te beleven, kan ik je vertellen. Zo word ik al snel met mijn neus op het feit gedrukt dat er heuse cadeauboxen voor aanstaande ouders bestaan. ‘Leuk voor anderen om te geven, maar ook om jezelf mee te verrassen’. En nieuwsgierig als ik ben, besluit ik om mijn vriend, en als we toch bezig zijn, ook mezelf zo’n hippe box ‘cadeau te doen’. Zo hebben we meteen een kerstcadeau voor elkaar, handig.

 
Geen samples en flyers
Voor 37,50 euro koop je een Papa to be box met daarin vijf producten ‘voor aanstaande papa’s met producten voor zowel papa zelf als voor de baby’. De site belooft ook dat er geen samples en flyers met kortingen in zitten. Eerste Kerstdag begint het feest: de box gaat open en er zitten inderdaad vijf cadeaus in, geen flyer te bekennen. Dat begint goed. De vijf producten zijn voor vader en baby, en ook zeker allemaal handig.

 

*SPOILER ALERT*
Van speciale washand voor onder de douche en stoere handdoek tot douchespul voor de baby. Allemaal producten waar je ook daadwerkelijk iets aan hebt. Zeker de prijs waard dus. Het enige minpuntje dat mijn vriend aanstipt is dat er eigenlijk niets voor de vader zelf in zit. Gelukkig volgt er nog een ander kerstcadeau.

 
Kortingsbonnen
Voor mezelf heb ik de ‘Mom & Baby (to be) box gekocht. Volgens de site zit de box vol producten die samen ook nog eens een waarde van 100 euro hebben. Dat zullen we nog weleens zien… En inderdaad, hierbij wel veel flyers en kortingsbonnen als 25 euro korting als je een sieraad á 59,95 euro koopt. Ook een manier om aan die ‘waarde’ te komen…

 
*SPOILER ALERT*
De producten zijn feestelijk ingepakt. Altijd leuk. En ook hier zitten een aantal handige spullen tussen. Van hip speenkoord tot grote pot body lotion ‘voor moeders’. Bij ieder cadeau zit een omschrijving met daarin beschreven waarom ‘mom & baby to be’ het goed kunnen gebruiken. Leuk gedaan. Bij sommige producten: zoals een kleine verpakking van een nieuw merk limonadesiroop en een potje pindakaas krijg ik toch het samplegevoel. Zonde. Vooral in combinatie met de flyers leidt dit teveel af van de producten waar je echt iets aan hebt en die ook de daadwerkelijke waarde vertegenwoordigen.

 
Alles gratis
Helemaal als je weet dat er ook gratis boxen verkrijgbaar zijn vol met dit soort producten, zoals de welbekende blije doos. Hierin vind je producten van Pampers, Nutricia, Prénatal, Bibi en Sudocrem, met een waarde van 45 en 155 euro aan waardebonnen. Niet voor niets al jaren een belangrijke speler. Al worden veel ouders ook gek en dus allesbehalve blij van alle spam via mail en telefoon dankzij deze ‘doos’. Daar heb ik gelukkig (nog) geen last van. Wellicht zit hier ook een wachttijd op van 40 weken…

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://candidplatform.com/

Be Candid,
it’s contagious.

Candidness is the quality of speaking with
honesty and authenticity. Our Candid editorial
team shares stories that matter on media, data,
marketing, creativeness and technology.

Our Candid editorial team
creates stories that matter.

Platform news       All platform news