Candid. Platform
for growth.

Nieuwe mijlpaal frank.news: 260.000 bezoekers

Nieuwe mijlpaal frank.news: 260.000 bezoekers

Met 260.000 unieke bezoekers per maand heeft frank.news in december 2016 een nieuwe mijlpaal bereikt. Binnen een jaar zijn we uitgegroeid tot een van de grootste nieuwssites, zo niet de grootste, op het gebied van marketing en reclame.

 
Dat blijkt uit de laatste gegevens van Google Analytics. De 258.241 unieke bezoekers van de afgelopen maand openden samen 793.654 pagina’s - gemiddeld 2,84 per bezoeker - en bleven gemiddeld 2,35 minuten hangen op frank.news. Bijna een op de drie mensen las een verhaal en klikte daarna weer weg, maar tweederde vond ook de overige verhalen interessant genoeg om te bekijken. Daarmee bleef onze bouncereate beperkt tot 33 procent.

frank.news/Nieuwe mijlpaal frank.news: 260.000 bezoekers

 
Mijlpalen 
Nadat we in januari 2016 met een redactie van ervaren journalisten begonnen met de ambitie om het nieuws over marketing en reclame anders, vernieuwend en vooral kritischer en transparanter dan anderen te gaan brengen, bereikte frank.news in april zijn eerste mijlpaal. Toen werd de grens van 100.000 unieke bezoekers per maand overschreden.

De stap daarna was een stuk moeilijker. Met relevante en boeiende verhalen alleen red je het niet. Bovendien is de primaire doelgroep van marketing- en reclameprofessionals in Nederland nou ook weer niet zo groot. Na een piek net voor de zomervakantie, bleven de bezoekersaantallen kwakkelen rond de 150.000 per maand. Bovendien kregen we meer bezoekers die een interessant verhaal vinden via Google, maar verder niet zo veel op hebben met reclame en marketing. Die blijven niet hangen, met een hogere bouncerate als ongewenst resultaat.

 
Bekroning
Sinds oktober stijgt het aantal bezoekers op ons online platform echter weer fors. Dankzij de vernieuwde nieuwsbrief, de invoering van het wekelijkse nieuwsoverzicht Franks Weekly, verhalen met een afwijkende focus op bekende merken, strategieën en nieuwsfeiten en - niet te vergeten -  dankzij de steeds hogere kwaliteit van gastbloggers wist frank.news steeds meer maandelijkse bezoekers te trekken. Met het fenomenale aantal van 260.000 in december als bekroning.

 
Tussenstap
Toch is ook dit aantal slechts een tussenstap. Met roulerende hoofdredacteuren proberen we elke maand de focus op onze doelgroep scherper te krijgen en nog betere onderwerpen en verhalen aan te dragen. Onze Franky-blogs zijn nog meer gericht op de professionals in het vak, van de decisionmakers in de boardroom tot de media-inkoper of copywriter achter de computer. We plannen een nieuwe serie interviews met de grootste influencers en gaan proberen meer bloggers aan te trekken. Want we willen graag allianties smeden met andere kenners en deskundigen. Eerder schreven we al een Franky over de plannen voor 2017. Uiteindelijk willen we op deze manier in 2017 de grens van 300.000 unieke bezoekers per maand overschrijden en definitief de grootste nieuwssite van Nederland op het gebied van marketing en reclame worden. Wie doet er mee?

Extra fields

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.candidplatform.com/

Be Candid,
it’s contagious.

Candidness is the quality of speaking with
honesty and authenticity. Our Candid editorial
team shares stories that matter on media, data,
marketing, creativeness and technology.

Platform news       All platform news