Candid. Platform
for growth.

Hoe lang kan wildgroei in OTT nog doorgaan?

Hoe lang kan wildgroei in OTT nog doorgaan?

Dat lineaire televisie de toekomst niet heeft, is inmiddels wel duidelijk. In de zoektocht naar nieuwe verdienmodellen stort de ene na de andere partij zich op Over The Top content (OTT). Content aanbieden via internet, zonder tussenkomst van televisie-aanbieders. Het gevolg: een ware wildgroei aan VOD waarbij de consument door de bomen het bos niet meer ziet. Hoe lang gaat dit nog goed?

 
Video On Demand lijkt de nieuwe heilige graal in medialand. Of het nu gaat om SVOD of TVOD, iedereen hoopt hier het grote geld te verdienen. De initiatieven schieten als paddenstoelen uit de grond en de markt raakt steeds meer versnipperd. De grote internationale spelers als Netflix en HBO weet de kijker inmiddels wel te vinden. En waar het moeilijk lijkt om met dergelijke partijen de concurrentie aan te gaan, zijn er toch genoeg die dat in Nederland aandurven: Videoland Unlimited, Pathé thuis, NLziet, MyPrime, Film1. En vergeet de nieuwste initiatieven niet. Amazon Prime Video lijkt bijvoorbeeld niet lang meer op zich te laten wachten.

 
Wirwar van aanbieders
Hoe maakt de consument in deze wirwar van aanbieders de juiste keuzes? Welk platform kiezen ze? Waar vinden ze de titels die hun het meest aanspreken? En wat als juist die éne titel die ze graag willen zien, bij een andere aanbieder in het pakket zit? Want hoewel steeds meer consumenten bereid zijn om een maandelijks bedrag te betalen voor een VOD-aanbieder, toch lijken nog niet veel mensen gewillig om er meerdere abonnementen naast elkaar op na te houden.

 
Orde aanbrengen
Kortom: de consument kan wel wat hulp gebruiken. Iemand moet weer orde aan gaan brengen in de chaos van OTT. Is er een partij in staat tot het maken van die ene super handige toepassing die je inzicht geeft in het wie, wat en waar van OTT? Zijn er aanbieders die ook de content van de concurrent aan durven bieden om zo een totaaloverzicht te kunnen geven? Worden er partnerships gesloten die het overzicht terug doen keren? Wie het weet mag het zeggen. Maar dat het anders moet, lijkt een gegeven. Het zal niet de eerste keer zijn dat een overkill leidt tot een black out.

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.candidplatform.com/

Be Candid,
it’s contagious.

Candidness is the quality of speaking with
honesty and authenticity. Our Candid editorial
team shares stories that matter on media, data,
marketing, creativeness and technology.

Platform news       All platform news