Candid. Platform
for growth.

Het is de dag van de deals

Het is de dag van de deals

*Pling* ‘Trakteer uzelf, het is de dag van de deals’. De wekelijkse nieuwsbrief van Booking.com die ik iedere vrijdagochtend om klokslag negen uur in mijn mailbox vind, die ik openklik om van het ‘u heeft nog 1 ongelezen e-mail’-icoontje af te zijn, om ‘m meteen weer te sluiten.

 
Het is niet dat ik een hekel heb aan weekendjes weg of nooit iets via Booking.com boek, maar deze manier van e-mailmarketing werkt niet voor mij. Vooral door dezelfde wekelijkse slogan, ‘Trakteer uzelf, het is de dag van de deals’, die met ‘geheime’ deals en ‘superdeals’ meer op mijn lachspieren dan mijn klik- en aankoopgedrag werkt.

 
Achterhaald 
Wat ook niet meewerkt, is dat Booking.com mij gemiddeld één keer in de twee dagen mailt met traktaties voor last-minute deals. Variërend van: ‘Kim, last-minute deals voor Barcelona. Pak ze voor ze weg zijn’, tot ‘Kim: we hebben last-minute deals voor Londen. Boek nu!’ Hierin vind ik vooral de bestemmingen waar ik laatst nog ben geweest, en dus niet binnen een week, een maand of drie maanden nogmaals naartoe wil. Of waar ik woon: ‘Kim, zoek niet verder, de beste deals staan hier: Amsterdam‘. Uhm…

 
Andere slogan 
Dus mensen van Booking, het wordt in ieder geval tijd voor een andere slogan voor de vrijdagochtendnieuwsbrief vol traktaties. En doe eens iets aan het algoritme, zodat ik ook echt bestemmingen in mijn mailbox vind om bij weg te dromen. En niet omdat ik er vorige week nog ben geweest. Dan blijf ik nog voor even lid van jullie nieuwsbrief om te kijken of er iets verandert. Tip: een geheime superdeal voor New York, daar trakteer ik mezelf graag op.

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.candidplatform.com/

Be Candid,
it’s contagious.

Candidness is the quality of speaking with
honesty and authenticity. Our Candid editorial
team shares stories that matter on media, data,
marketing, creativeness and technology.

Platform news       All platform news