Candid. Platform
for growth.

Geld aan de lezer vragen betekent bereik kwijtraken

Geld aan de lezer vragen betekent bereik kwijtraken

Redacteur Kim was laatst bij een nieuwe editie van Magazine Media Café in de Balie. Niet bekend mee? Zeker een bezoekje waard. Er zijn vaak interessante thema’s en dito gastsprekers. Zo ook deze keer: thema ‘Kansen zien… en grijpen’. Kan natuurlijk zo op een tegeltje, maar al klinkt het cliché het is daarom nog niet minder waar. Dus.

 
Mercurs Lancering van het jaar 
Twee van de sprekers: Barbara van Erp en Femke Sterken. Zij richtten een jaar geleden Snippet Media op. De online uitgeverij van onder meer Saarmagazine.nl, voor vrouwen van vijftigplus. Het online platform ging september vorig jaar live en kreeg twee maanden later al de Mercurs Lancering van het Jaar. Bijzonder knap. Het online magazine bereikt inmiddels 140.000 unieke bezoekers.

 
Me-to-We 
Dit is niet het eerste succes. Drie jaar voordat de twee hun uitgeverij startten brengen ze Me-to-We op de online markt. Een online magazine voor jonge ouders. Met binnen een half jaar al 300.000 unieke bezoekers op de teller. Er is geen tijd om vanuit ‘het zolderkamertje’ te oefenen, dit is het echte werk.

 
Google Analytics 
Inmiddels bestaat de uitgever uit drie titels. Een jaar geleden werd psychologie platform Mynd gelanceerd met inmiddels 150.000 unieke bezoekers en zijn de twee een hoop lessen rijker. Zo is Google Analytics onmisbaar: blijf alles monitoren, kijk wat werkt en vooral ook wat niet werkt. En wees niet bang om hetgeen wat niet aanslaat direct te stoppen.

 
Betaalmuur 
Een andere les: geld aan de lezer vragen betekent bereik kwijtraken. Oftewel: als je gaat werken met een betaalmuur, daalt je bereik. En dat laatste is nu juist net waar je potentiële adverteerders mee kunt trekken. Want branded content; dát werkt wel. En dat is nu ook precies waar grotendeels de inkomsten van de uitgeverij vandaan komen.

 
Transparantie 
De ervaring van Van Erp en Sterken leert dat adverteerders vanaf een bereik van 100.000 geïnteresseerd raken. De sales werd eerst extern gedaan, maar ervaring leert dat je dat het beste in huis kunt houden. Je kent namelijk zelf je doelgroep als allerbeste en weet precies welke branded content-concepten wel en ook vooral niet werken. De vuistregel: altijd transparant zijn en duidelijk maken dat het om een advertorial gaat.

 
Killing 
En over die kansen zien, en grijpen, zegt het duo: ,,Een idee is iets, maar het doen is alles en dan vooral doorgaan. Of… doe het niet, want het is killing.”

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.candidplatform.com/

Be Candid,
it’s contagious.

Candidness is the quality of speaking with
honesty and authenticity. Our Candid editorial
team shares stories that matter on media, data,
marketing, creativeness and technology.

Platform news       All platform news