Candid. Platform
for growth.

Waarom een glossy magazine voor Netflix geen slechte gedachte is

netflix_magazine

Een tv-disruptor die in print gaat? Netflix kondigt een magazine aan. In eerste instantie rond de Emmy Awards, maar het moet vaker gaan verschijnen. Het grootste VOD-platform gaat in publishing en de gedachte is niet zo gek.

Netflix presenteert het print magazine Wide in de Verenigde Staten. Het blad staat vol interviews, essays en reportages over en met bekende acteurs en de mensen achter de shows. Hollywood Reporter noemt al Beyoncé, over wie een documentaire is aangekondigd.

Er is een team van topschrijvers en -fotografen in de arm genomen om het honderd pagina's tellende magazine van de grond te krijgen, onder wie ook een sterjournalist van Vanity Fair. De uitgave moet toewerken naar de Emmy Awards in juni. Het blad is alleen verkrijgbaar op events die toewerken naar de uitreiking. Leden van de tv-prijs stemmen dan op de Emmy nominaties.

De strategie is om met Wide zo veel mogelijk prijzen in de wacht te slepen tijdens de Emmy's, waarvan het bedrijf kan laten zien dat de eigen filmstudio kan wedijveren met de gevestigde grote productiehuizen in Hollywood. Meestal gaan de prijzen nu naar HBO-titels (zoals Game of Thrones) en dat zint de Netflix-bazen niet. De streamingdienst wil het Hollywoodpubliek nu dus direct aanspreken en informeren over de beschikbare en op korte termijn komende content.

Volgens Bloomberg wil Netflix zich ook meer gaan begeven op het eventpad. Het bedrijf wil bijvoorbeeld een historisch filmtheater in Hollywood opkopen om daar premières te draaien en evenementen te organiseren. Tv, video, events, magazines: het begint zowaar op een traditioneel mediabedrijf te lijken.

Een 'trusted' medium als magazines is voor Netflix blijkbaar een sterk wapen. Het is de bedoeling dat er eens in het kwartaal een blad gaat uitkomen. Meteen denk je dan: zouden er ook advertenties in komen? Daarover wordt niets gezegd en evenmin over de verspreiding onder de abonnees, maar je zou je kunnen voorstellen dat dit ook een handige zet zou zijn om het clubgevoel te versterken. Ik zou best zo'n glanzend magazine met Netflix-logo erop in de brievenbus willen krijgen en doorbladeren. En de jongere doelgroep van Netflix wellicht ook wel. Uit recent onderzoek in het Verenigd Koninkrijk bleek dat print een comeback maakt, mede dankzij jongeren. 

Extra fields

Be Candid,
it’s contagious.

Candidness is the quality of speaking with
honesty and authenticity. Our Candid editorial
team shares stories that matter on media, data,
marketing, creativeness and technology.

Our Candid editorial team
creates stories that matter.

Platform news       All platform news