Candid. Platform
for growth.

José Woldring (The Media Nanny) ziet kansen buiten de dance-industrie

jose

José Woldring runt met The Media Nanny al jaren hét PR-managementbureau in de dance scène. Zo is ze de PR manager van wereldsterren als David Guetta, Martin Garrix en grote festivals en merken als Sensation, Untold en Ushuaia Ibiza.Wat merkt zij van de crisis en hoe verandert deze tijd haar business?

De afgelopen tien jaar heeft José Woldring bijna niets aan sales hoeven doen, zo vertelt ze als we haar half april spreken. ,,Het was een soort achtbaan waarin alles mijn kant opkwam. Tot nu: nu staat de hele industrie ineens stil. Eventorganisaties die in grote onzekerheid leven en niet weten wanneer en of hun event nog door kan gaan. Die onzekerheid is verschrikkelijk." Woldring en haar team verzorgen dus ook de PR van verschillende dj's. ,,Er zijn er genoegbij die dit niet maanden vol houden.''

En hoe is het voor Woldring zelf? ,,Ik kan mijn beroep in principe altijd uitoefenen. Ik gebruik dit moment ook om goed te bekijken en onderzoeken waar voor ons buiten de dance industrie nog meer mooie kansen liggen. Dit is alleen al nodig omdat ik natuurlijk niemand uit mijn team bestaande uit vijftien medewerkers wil ontslaan. Al is de omzet gehalveerd, staan daar tegenover wel dezelfde kosten. Maar we blijven natuurlijk niet stilzitten, zijn allemaal creatief en denken mee met bestaande klanten in oplossingen. Ons portfolio bestaat nu vooral uit dj's, events, hospitality en ook een aantal merken. Daarnaast kijken we ook naar andere markten en wat wij daar met onze expertise kunnen betekenen.''

Netwerk
Hiervoor kan The Media Nanny haar netwerk goed gebruiken, vertelt Woldring. ,,We hebben natuurlijk in de loop van de jaren een mega netwerk opgebouwd en nu valt er genoeg te connecten. Ik doe dat vanuit mezelf eigenlijk al automatisch, maar heb ook junior PR managers in dienst die dat nog nooit hebben gedaan. Zij leren nu ook heel veel. Nemen bijvoorbeeld contact op met bedrijven in andere branches om te kijken of we coole samenwerkingen kunnen opzetten."

Livestreams
Woldring ziet in de kledingbranche ook voldoende beweging. ,,Zo hebben we contact met een groot merk dat de social media kanalen wil vullen met nieuwe content en nu livestreams met onze artiesten opzet. Hoe leuk is het voor je following als elke vrijdagmiddag een bekende artiest een uur gaat draaien?! En voor artiesten is dit een kans om toch geboekt te worden. Dat zijn we nu aan het opzetten."

E-sports
Andere branches waar Woldring kansen ziet: ,,E-sports. Inmiddels ligt natuurlijk ook de sportwereld op z'n gat, behalve de game-industrie. En natuurlijk sport apps. Zo heb ik laatst een call gehad met de oprichters van sport-app Centr met work-outs van Chris Hemsworth om te kijken wat we daarvoor kunnen doen in combinatie met onze artiesten."

Goodwill
Hotelketens staan ook op het to do-lijstje van Woldring. ,,Hotels die nu volledig locked zijn en hopelijk straks weer open kunnen, hebben een nieuwe pr-strategie nodig. Laten we nu alvast toffe ideeën bedenken, vanuit goodwill. En als alles weer normaal is, kunnen de plannen meteen uitgewerkt worden en voor onze diensten betaald worden."

Zichtbaar en relevant
Bij de artiesten waar Woldring mee werkt, staat in contact blijven met fans op het dagelijkse programma. ,,Dj's proberen zoveel mogelijk connected te blijven met hun fans. Door livestreams en genoeg actief te zijn via social media doen ze er alles aan om zichtbaar en relevant te blijven. En natuurlijk met nieuwe muziek blijven komen: de muziekstreaming loopt natuurlijk gewoon door en je hebt er als artiest niets aan om een half jaar niks te doen."

Apple Music
Een interessante trend die nu in gang wordt gezet door grote partijen, is het zoveel mogelijk supporten van hun artiesten, vertelt de pr-expert. ,,Zo is Apple Music een fund gestart waarbij ze artiesten een voorschot geven op hun royalty's. Iets dat ik enorm toejuich. Artiesten hebben juist nu de support nodig van deze grote spelers. Anderzijds is het vanuit Apple ook mooie positieve berichtgeving die je als bedrijf in deze tijd natuurlijk ook weer goed kunt gebruiken."

MusicCares
Een andere grote speler die hier ook op inspeelt is Warner Music: ,,Met MusiCares doneren zij geld aan hun artiesten, zodat ze door kunnen blijven gaan met muziek maken. Want dat is natuurlijk ook hetgeen waar deze spelers hun bestaansrecht aan te danken hebben: nieuwe muziek.''

Digital
Voor de eventbranche ziet Woldring kansen in de online wereld: ,,Livestreams zijn nu nog allemaal gratis en niet altijd heel high end. Zodra je een stream van goede kwaliteit hebt en echt een experience kunt bieden, kan je bijvoorbeeld voor vijf euro een ticket aanbieden en zo online een heel vette ervaring krijgen. Je ziet nu al dat een festival als DGTL hun festival online door laten gaan en een deel van de line-up aan artiesten via livestreams laten draaien. Ook speelt de app WOOV hier goed op in door een digitaal festivalplatform te organiseren.''

Niet massaal refunden
Wat we volgens Woldring in ieder geval niet moeten doen is al eerder gekochte festivalkaartjes nu massaal refunden. Als je portemonnee dat toelaat natuurlijk. ,,Dan krijg je een domino-effect en ligt binnen no-time alles plat. Iets wat we niet moeten willen, want muziek is dan wel geen primaire levensbehoefte, maar het brengt wel mensen bij elkaar. En is daarom juist nu een belangrijk onderdeel van ons leven.''


13 x The Media Nanny in Corona-tijd
Een greep uit de pr-projecten die José 1Woldring de afgelopen tijd met haar team heeft opgezet en begeleid:

1. Bewaar je ticket, geniet later-mediacampagne
Hierin worden ticketkopers opgeroepen hun ticket voor het desbetreffende evenement te bewaren of een voucher te accepteren en geen geld terug te vragen.

2.David Guetta voor het goede doel
In het weekend van 18 en 19 april heeft The Media Nanny het United at Home livestream project van David Guetta begeleid waarmee 700.000 dollar is opgehaald voor het goede doel. Er hebben uiteindelijk 15 miljoen mensen via Youtube, Facebook, Twitch en Instagram gekeken. Daarnaast hebben de 8000 bewoners van het Icon Brickell gebouw in Miami, waar David stond, het via hun balkon kunnen zien en konden de grootste fans van de dj meegenieten via Zoom.

3. Martin Garrix + STMPD RCRDS
Martin Garrix deed onlangs een livestream vanaf zijn balkon en draaide tijdens Koningsdag voor 538 een exclusieve liveset vanaf het dak van de A'dam Toren, met panorama uitzicht over Amsterdam. Een initiatief dat breed werd uitgemeten in nationale en internationale media. Het label van Martin Garrix heeft daarnaast kort geleden een 24 uurs online festival gehost via YouTube en Twitch.

4. LockdownSessions
Charlotte de Witte deed een livestream vanuit een verlate KompassKlub. Deze club in Gent organiseert regelmatig LockdownSessions met diverse artiesten. Ook heeft Charlotte op 23 april een livestream gedaan vanaf haar eigen balkon met Gent als achtergrond. Daarnaast veilde Charlotte 20 door haar ontworpen t-shirts op haar Instagram pagina. Het t-shirt heet 'La Vida Es UNaCharlotada' wat zoiets betekent als 'Life Is Ridiculous', inhakend op deze tijd.

5. SunsetCharity - Audio Obscura
Er vonden al meerdere livestreams vanuit De Loft in de A'dam Toren plaats, met o.a. Joris Voorn, Colin Benders, Satori, De Sluwe Vos achter de decks - ten behoeve van het COVID-19 Relief Fund. Er zullen nog meer van dit soort livestreams volgen met nieuwe namen.

6. Sam Feldt
Ook Sam Feldt verzorgt veel livestreams: vanaf zijn aanrecht in de keuken, vanuit een vliegtuig bij het Aviodrome en vanaf de Euromast. Middenin deze crisistijd heeft hij zijn eigen recordlabel Heartfeldt Records en debuut release Hold Me Close uitgebracht (inmiddels al meer dan 6 miljoen Spotify streams). Om de lancering van Heartfeldt Records te vieren, stuurde Sam naar bekende vrienden en influencers een boompje met het bericht 'Let'sgrow a foresttogether.' Sustainability zit in de kern van de missie van Heartfeldt Records: met elke sream draag je bij aan het planten van een bos op Costa Rica.

7. Oliver Heldens
Terwijl iedereen binnen blijft, kun je Oliver Heldens vinden op Heldeep Radio waar hij elke week een nieuwe aflevering host met nieuwe muziek van hemzelf en andere Heldeep Records-artiesten. Heldeep Records wordt op 95 stations uitgezonden, in 74 landen en bereikt 75 miljoen mensen per week. The Media Nanny werkt ook samen met Oliver aan het begeleiden van een creatieve online livestream. Hier wordt binnenkort meer over bekendgemaakt.

8. The Black Madonna
The Black Madonna heeft een eigen radioshow:We StillBelieve Radio. In deze tijd heeft ze de show interactief gemaakt en een hot line geopend. Ze stelt haar luisteraars vragen als: hoe is je dag? Hoe houd je het vol? Hoe kunnen we helpen? Deel je verhalen. Haar boodschap: we leven dan wel gescheiden, maar we zijn niet alleen.

9. Joris Voorn
Een vergelijkbare boodschap draagt Joris Voorn ook uit in zijn wekelijkse radioshow 'Spectrum Radio' met bijna 6 miljoen luisteraars in meer dan 40 landen over de wereld. Met 'LockdownDedication' roept hij zijn luisteraars op om een elektronische track aan te vragen voor iemand die voor hem of haar een verschil heeft gemaakt in tijde van deze lockdown. De persoon wordt vervolgens in de uitzending gebeld om het verhaal te vertellen voordat Joris de track draait.

10. Fosbury&Sons
Het kantoor van The Media Nanny is gevestigd in een van de mooiste panden in Amsterdam: Fosbury&Sons aan de Prinsengracht. Ook in deze tijd kunnen haar werknemers op afstand daar terecht. Daarnaast verzorgt het kantoor ook PR voor Fosbury&Sons. Zo begeleidde het samen met een aantal andere partijen NOON: een dag vol inspirerende talks tijdens International Women's Day. De komende tijd zullen er meer van dit soort initiatieven uitgerold worden, in een online versie uiteraard.

11. It's Julian Jordan
Om contact te blijven houden met fans, heeft Julian Jordan een mini docu-series op zijn YouTube-kanaal gepubliceerd.

12. The School of House
Een platform dat binnenkort wordt gelanceerd en waarmee talentvolle dj's en producers hun talent kunnen ontwikkelen. Nu de festivalzomer is gecanceld, is het voor beginnende artiesten belangrijker dan ooit om talent te blijven ontwikkelen en dat kan via verschillende online cursussen op dit platform. Grote namen uit de dance industrie zijn aangesloten als docenten tijdens online cursussen en feedbackrondes vertellen ze alles over de essentie van hun vak. Jose is bij The School of House aangesloten als docent PR & media coverage.

13. Ushuaia Ibiza
Ter support van de #stayathomemovementrestreamt The Night League: het bedrijf achter Hi Ibiza &Ushuaïa highlight sets uit 2019 via Facebook. Zo kun je genieten van grote namen als Andrea Oliva, Nic Fanciulli, CamelPhat, SolardoandDavideSquillace. De artiesten moedigen luisteraars aan om iets te doneren aan de World Health Organisation's COVID-19 Solidarity Response Fund.

Be Candid,
it’s contagious.

Candidness is the quality of speaking with
honesty and authenticity. Our Candid editorial
team shares stories that matter on media, data,
marketing, creativeness and technology.

Our Candid editorial team
creates stories that matter.

Platform news       All platform news