Candid. Platform
for growth.

Eerste iPhone hacker bouwt zelfrijdende auto

Eerste iPhone hacker bouwt zelfrijdende auto
George Hotz, de man die op zeventienjarige leeftijd als eerste een iPhone wist te hacken, heeft in zijn garage een zelfrijdende auto ontwikkeld. Tegenover Bloomberg Businessweek  gaf de nu 26-jarige whizzkid een demonstratie van zijn witte Acura ILX, die is uitgerust met een lasergestuurd radarsysteem (lidar) op het dak en een camera bij de achteruitkijkspiegel. Op de plek van het handschoenenkastje is allerlei elektronica gemonteerd, op de plek van versnellingspook zit een joystick en in het midden van het dashboard zit een 21,5 inch scherm.

 
Testrit
In een videofilm op de website van Bloomberg vertelt Hotz hoe hij tot zijn uitvinding is gekomen en legt hij uit wat er allemaal komt kijken bij een zelfrijdende auto. Ook is te zien hoe de testrit door San Francisco verloopt.

Hotz’ Acura is nog lang niet klaar, maar hij is vast van plan met zijn zelfbedachte software de grote leveranciers als MobilEye te gaan verslaan en de strijd aan te gaan met Tesla en Google.  Met name omdat zijn systeem veel goedkoper is. Het zelfbouwpakket kost maximaal duizend dollar.

Op jonge leeftijd kwam Hotz in het nieuws toen hij een iPhone wist te hacken en daarna ook de Sony’s Playstation 3. In de toekomst wil hij CEO worden van zijn eigen miljardenbedrijf.

 
Tesla
Elon Musk van Tesla reageerde meteen op het nieuws door te stellen dat Hotz’ auto geen bedreiging is voor zijn concern. De zelfrijdende auto werkt volgens Musk slechts in 99% van de gevallen goed. Dat is eenvoudig. Het ontwikkelen van een auto die 99,9999% goed werkt is pas een opgave, aldus Musk in het bericht dat Tesla naar buiten bracht.

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.candidplatform.com/

Be Candid,
it’s contagious.

Candidness is the quality of speaking with
honesty and authenticity. Our Candid editorial
team shares stories that matter on media, data,
marketing, creativeness and technology.

Platform news       All platform news