Candid. Platform
for growth.

Wannahaves-eigenaar interviewt Sneijder en Vaynerchuk voor videoformat

Wannahaves-eigenaar_Danny

Danny Cortenraede, eigenaar en managing director van digital media agency Wannahaves, heeft de ambitie om uit te groeien tot een wereldwijde speler op het gebied van content. Hij onderstreept deze plannen door een videoformat te lanceren: 'The Road to Success'.

Om dit format te maken deed Cortenraede onder anderen interviews met Gary Vaynerchuk en Wesley Sneijder die over ondernemerschap vertellen. Vaynerchuk is directeur van VaynerMedia waar 800 mensen werken over de hele wereld en bovendien is hij lid van de adviesraad van Juramy waaronder BALR, Wannahaves en 433 vallen. Sneijder heeft grote ondernemersplannen nu zijn voetballoopbaan bijna is afgelopen.

Cortenraede vertelt over de ambities van het bedrijf dat ooit begon als gadget tv-programma en nu weer een beetje terugkeert naar haar roots. ,,We gaan niet zomaar video maken omdat het kan, maar we willen op die manier onderstrepen dat je content kan inzetten met een commercieel doel. Zo werken we al voor grote merken als Nike en dat willen we ook voor personen en clubs gaan doen. Je kan als sporter, club of merk natuurlijk een publiek opbouwen via goede content.

Er zijn vier afleveringen gemaakt van het concept. In het eerste deel interviewt Cortenraede Sneijder en Vaynerchuk en in de volgende afleveringen spreekt hij Mr. Propz, Superbowl-winnaar Rodney Mcleod en Entourage Group-eigenaar Yossi Eliyahoo. Vandaag gaat de aflevering met Sneijder en Vaynerchuk live. ,,Ik heb een half uur met Gary gezeten en dat was een fantastisch gesprek. Hij vertelt erover hoe hij als kleine jongen is begonnen als verkoper van honkbalplaatjes en later wijn ging verkopen via content. Hij geeft bijvoorbeeld vijf geheimen prijs van zijn ondernemerschap. De tip die mij bij blijft is zijn focus op 'self-awareness', de vraag wie ben je nu eigenlijk als ondernemer? Je moet heel goed snappen wat je leuk vindt en waar je gelukkig van wordt. Hij wordt - toevallig - gelukkig van het aansturen van 800 mensen, maar dat geldt lang niet voor iedereen."

https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=rwPy8vdfUBk[/embed]

Leer je ook van hem hoe je content kan inzetten voor ondernemerschap?
,,Hij legt inderdaad uit dat het in deze tijden alleen om 'aandacht' gaat en noemt het WK als voorbeeld. In die periode heeft iedereen interesse in voetbal en verspreidt de content zich heel makkelijk. Als het goede content is dan helpt het je vooruit als merk. Hij vertelt ook hoe hij, via zijn eigen content, bekendheid verwierf en hij daardoor een succesvol ondernemer werd. Als je content op de juiste manier inzet, kan daar zoveel uitkomen."


Wat is de goede manier in zijn ogen?

,,Ook daarin moet je kritisch zijn. Als jij je niet comfortabel voor een camera voelt, kun je misschien beter een podcast maken. Hij gelooft er wel in dat je als ondernemer deze middelen moet inzetten om je eigen community op te bouwen.Dat doet hij op hoog niveau."


Denk je daar na zo'n gesprek over na? Dat je bijvoorbeeld zelf ook een bekend gezicht moet worden?

,,Zeker, wij krijgen nu een nieuw kantoor waar we een eigen studio hebben waar we podcasts gaan maken. Dat zet je wel aan het denken."


Hoe was het bij Sneijder?
,,Geweldig, hij heeft veel ambities om na zijn voetballoopbaan steeds meer te gaan ondernemen. Hij heeft nu bijvoorbeeld een restaurant op Ibiza, maar ook commercieel vastgoed in Turkije. Daarbij wil hij cryptocurrency introduceren in de sportwereld. Nu is hij nog even aan het voetballen, maar hij wil echt dat ondernemerschap uitbouwen samen met de juiste partners. Wat mij opvalt als je met echte ondernemers en topsporters praat is dat het vaak 'alles of niets' is. Ze doen geen half werk; als ze hum ambities uitspreken zijn het geen vage plannen, maar gaan ze er echt voor."


Heb je het ook over de andere kant van de medaille? Dat het ook mis kan gaan?
,,Zeker, ik heb het er bijvoorbeeld over hoe ze hun ondernemerschap combineren met het leven thuis. Belangrijk is het om duidelijke afspraken te hebben; bijvoorbeeld dat ze het hele week keihard knallen, maar dat ze in het weekend echt bij hun gezin zijn. Of dat ze een paar goede vakanties inplannen." 


Extra fields

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://candidplatform.com/

Be Candid,
it’s contagious.

Candidness is the quality of speaking with
honesty and authenticity. Our Candid editorial
team shares stories that matter on media, data,
marketing, creativeness and technology.

Our Candid editorial team
creates stories that matter.

Platform news       All platform news