TODO: /blogs/entry/default.php
TODO: /blogs/entry/default.posts.php

Taxi's steeds vaker met minimarkt aan boord

Uber

Misschien wil je het liefst een rustige taxirit, maar de trend is dat er steeds meer afleiding komt. Het bedrijf Cargo werkt onder meer samen met Uber. Je kan tijdens je taxirit snacks en andere producten krijgen, sommige zijn gratis, andere moet je kopen. De chauffeurs kunnen zo hun inkomen opkrikken.

Terwijl taxichauffeurs zich steeds vaker zorgen maken over hun dalende inkomen, zijn er steeds meer startups die daarop inspelen. Ze helpen chauffeurs aan extra inkomsten doordat ze tijdens de rit producten kunnen verkopen of advertenties in hun auto laten zien. Uit onderzoek blijkt dat chauffeurs van Uber 53 procent minder verdienen dan vier jaar geleden.


Headsets en mueslirepen
Het meest opvallend is de startup Cargo, die vanuit New York opereert. Cargo biedt een 'in-car commerce'-dienst aan, een soort minimarkt in de auto. De box bevat kleine producten, van compacte headsets tot muesli- en chocorepen. Cargo werkt daarvoor samen met de merken achter de producten.

De chauffeurs plaatsen de transparante box voorin naast de passagier. Sommige producten zijn gratis en andere moet je kopen en dat doe je met de Cargo Store-app op je smartphone. De chauffeurs krijgen een deel van de opbrengst en dat kan oplopen tot enkele honderden euro's per maand.


Uber Greenlight Hubs
Cargo is sinds een jaar partner van Uber. Dat heeft geleid tot de lancering van de Uber Greenlight Hubs, plekken waar chauffeurs een box kunnen oppikken. „We hebben Cargo opgericht in reactie op de snelgroeiende taxi- en autodeeldiensten om elke rit economisch interessanter te maken. Zoals vliegmaatschappijen doen met drinken en entertainment, bieden we waardevolle extra's aan," zegt CEO Jeff Cripe van Cargo tegen magazine VentureBeat.

Cargo is vooral actief in de Verenigde Staten, maar is inmiddels ook de grens overgestoken. Uber werkt in Brazilië samen met Cargo, vooralsnog in de steden Sao Paulo en Rio de Janeiro. Cargo werkt er met een keten die verbonden is aan tankstations, waar de chauffeurs hun producten kunnen ophalen. In Brazilië werken meer dan 600.000 mensen als Uber-chauffeur.


Singapore: kiezen en betalen met de app
Het nieuwste initiatief is te vinden in Singapore waar Cargo en de Aziatische taxidienst Grab elkaar gevonden hebben. Bij Grab&Go en kan je onderweg in de taxi snacks, drankjes en schoonheidsproducten kopen. Klanten van Grab&Go betalen met de app. Daarop kies je de producten en tik je een vijfcijferige code in, zodat de betaling bij de juiste chauffeur terecht komt. De chauffeurs krijgen 20 procent van de betalingen.

Cargo wil op termijn uitbreiden naar andere delen van de wereld.

Vragen?
Direct onze hulp nodig?
Wij nemen contact met u op.
Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Related Posts

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://candidplatform.com/