TODO: /blogs/entry/default.php
TODO: /blogs/entry/default.posts.php

#Media- en marketingmoment 2018: 15 jaar LINDA. en 10 jaar Flow, 'papier is de nieuwe luxe'

flow

In deze tijden van lijstjes kunnen wij niet achterblijven. Frank.news-journalisten, collega's en fans beschrijven de komende weken hun 'media- en marketingmoment' van 2018. Dat kan de aankoop van HEMA door Marcel Boekhoorn zijn, #sorryJohan of het optreden van Mark Zuckerberg in de senaat. Aan het einde van de serie zetten we deze momenten op een rijtje en laten we jullie 'het media- en marketingmoment van 2018' kiezen.

Het is het jaar van jubilea voor succesvolle mediamerken. Zo viert LINDA. haar succesvolle 15-jarige bestaan, en Flow mag tien kaarsjes uitblazen. Ze overleefden een tijd waarin bladen als iets vanzelfsprekends werden gezien, het tijdschriftenschap slonk als nooit te voren en iedereen iets met 'online' moest doen om nog een beetje bestaansrecht op te bouwen.

Side note: grappig genoeg wisten de meeste redacties in het begin niet echt wat ze nu met die online trend aan moesten. Denk aan uitspraken als: 'Posten op social media? Dat doet de stagiaire…' Inmiddels is menig redactie minimaal een online expert rijker en wordt er soms zelfs gesproken over crossmediaal uitgeven waarbij ieder redactielid een 360 graden denkwijze moet hebben. Bovendien hebben we het niet meer over magazines, maar over mediamerken.


Stapels papier
Een bijzondere tijd waarin ik me mede dankzij al dat online geweld maar al te graag omring met stapels magazines. Van JAN tot LINDA., door de jaren heen heb ik menig stapel verzameld. Tot de frustratie van mijn vriend die met mijn komst in zijn leven zes jaar geleden ineens de helft van zijn huis bedolven zag worden onder 'die stapels papier'.


LOF voor print
Ik ben goddank niet de enige, blijkt alleen al uit de cijfers van LINDA. en Flow. De laatstgenoemde won dit jaar de Mercur d'Or/LOF-Prijs voor Magazines. Tijdens het interview met Flows Creative Director Irene Smit kwamen we op: 'de-papier is de nieuwe luxe-trend': ,,Vroeger was print heel gewoon. Als je nu een notitieboekje koopt of een brief krijgt, voelt het veel specialer. Die beleving krijg je online niet. Bovendien werkt het bij aan het moment voor jezelf pakken."


Alle ballen op online
Klinkt dus als muziek in mijn oren. Over de grens hoor je ook andere geluiden. Zo gaat de Amerikaanse Glamour stoppen met print. De titel zal alleen nog online uitkomen. Schijnt trouwens niet te komen door tegenvallende cijfers, de oplage is stabiel. Maar de hoofdredacteur gelooft alleen nog in online, want 'het internet is de plek waar ons publiek is. En waar groei is', aldus Samantha Barry. Die laatste papieren versie staat dus op mijn verlanglijstje.


Alles draait om beleving
Noem me ouderwets, maar ik hoop dat die 'alle ballen alleen nog op online-trend' hier overwaait. Zo kreeg ik laatst een link voor een gratis online LINDA. Ik heb 'm nog steeds niet geopend, omdat ik de papieren versie liever als eerste lees en die nog even moet aanschaffen. Natuurlijk ben ik benieuwd hoe het magazine online overkomt, en zal ik het linkje ook zeker openen. Maar die eerste ervaring moét gewoon in print. De beleving is online niet te evenaren. 

Vragen?
Direct onze hulp nodig?
Wij nemen contact met u op.
Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Extra fields

Related Posts

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://candidplatform.com/