Candid. Platform
for growth.

De spionnen van LVB Networks

De spionnen van LVB Networks

Hoe ver kun je gaan in contentmarketing? Die vraag kun je stellen nadat specialist LVB Networks is ontmaskerd voor het opzetten van een nep-website om een luis in de pels van zijn klant Bureau Krediet Registratie (BKR) dwars te zitten. Een verhaal dat leest als een spionagethriller.

Mag je voor je klant een duistere website opzetten met als doel om zijn concurrent te pesten? Wettelijk gezien wel, moreel gezien misschien niet. Nu steeds meer merken kiezen voor contentmarketing en voor eigen uitgever gaan spelen is de vraag hoe ver dat creëren van eigen content kan gaan. Reclame maken voor jezelf mag dan het uitgangspunt zijn, anderen de grond in boren of tegenwerken kan een lucratief vervolg zijn.

Nep-website
In dat kader is de stap van LVB Networks een mooie case. ‘De meeste prijzen bij de Grand Prix Content Marketing Awards’ roept het bureau vol trots op zijn website. Dat het bedreven is in contentmarketing is alom bekend, maar hoever het daarin gaat bleek pas toen NRC handelsblad onthulde hoe LVB een nep-website opzette om een onwelgevallige luis in de pels van het BKR het leven zuur te maken.

Strijd BKR en Dynamiet
Even de achtergrond. In Zoetermeer zit al enkele jaren juridisch adviesbureau Dynamiet Nederland dat mensen helpt om van hun negatieve BKR-registratie af te komen. Vanwege een lullige betalingsachterstand van enkele tientjes of een paar honderd euro bij een postorderbedrijf of telecomaanbieder van jaren geleden, kunnen ze namelijk geen hypotheek voor hun huis afsluiten of een nieuwe lening aangaan, zoals NRC onlangs beschreef. Dynamiet maakt gebruik van een arrest van de Hoge Raad uit 2011 dat stelt dat elke kredietverstrekker een afweging moet maken of de onbetaalde schuld opweegt tegen de gevolgen van een negatieve registratie. Dat is het zogeheten proportionaliteitsbeginsel.

Zo zijn al verschillende mensen van hun registratie afgekomen en dat is het BKR al jaren een doorn in het oog. Na een campagne tegen Dynamiet via Radar begin dit jaar, veranderde BKR de richtlijnen en sindsdien kunnen kredietverstrekkers niet zelf meer registraties verwijderen.  Dat is in strijd met het arrest van de Hoge Raad, meldde NRC en ook de Tweede Kamer stelde hier vragen over. Mensen moeten voortaan naar de rechter, die het BKR in veel gevallen terecht wijst.

Bizar verhaal
Tot zover de strijd tussen BKR en Dynamiet. Wat de NRC-journalist tijdens zijn werk op het spoor kwam, was nog veel bizarder. Dat verhaal lijkt wel een spionagethriller. Naast de website van Dynamiet Nederland was sinds april dit jaar namelijk de website Dynamiet.nl in de lucht. Potentiële klanten van het juridisch adviesbureau kwamen daar terecht en werden gewaarschuwd voor dure bemiddelaars als Dynamiet. Dat zorgde voor een daling in clicks en klanten bij Dynamiet en een advertentie-oorlog op Google voor de hoogste notering. Dynamiet bracht de zaak voor het arbitrageorgaan WIPO en won, want bedrijven hebben nu eenmaal recht om hun eigen naam als domeinnaam te gebruiken. Ook oordeelde het WIPO dat de domeinnaam ‘te kwader trouw is geregistreerd en/of te kwader trouw wordt gebruikt’. Sinds kort is de website weer uit de lucht.

Het verhaal werd pas bizar toen NRC uitzocht wie er achter de website Dynamiet.nl zat. Dat bleken de Verontruste Particulieren uit het dorpje America te zijn. Gevestigd op Dorpslaan 1 - een niet bestaand adres – met telefoonnummer 06-12345678 – een…u begrijpt het al. Na de WIPO-uitspraak kreeg Dynamiet een dagvaarding waarin Dynamiet.nl in beroep ging van Boeijend bv, de bv van financieel-directeur Mark Boeijen van LVB Networks. Als woordvoerder wierp zich ineens directeur Richard van Berkel van LVB Networks op. Wat bleek: LVB Networks is het pr-bureau van het BKR.

Ongeloofwaardig
In het NRC en in het bevriende Adformatie zegt Van Berkel dat de website niets met het BKR te maken heeft en een persoonlijke actie betreft om kwetsbare mensen in de schuldhulpverlening te beschermen tegen aasgieren als Dynamiet. Maar dat gelooft natuurlijk niemand. Klanten van Dynamiet zitten helemaal niet in de schuldhulpverlening, hun bewindvoerder zou dit niet eens toestaan. Het gaat vooral om mensen met een kleine betalingsachterstand met grote gevolgen. Daarom klinken zijn argumenten ongeloofwaardig en is het interview in Adformatie niet meer dan een poging van iemand die betrapt is om zijn straatje schoon te vegen.

Slimme strategie
Want slim is het natuurlijk zeker, om op die manier een anti-campagne te voeren zonder dat je klant hierdoor in de schijnwerpers komt te staan of verder in diskrediet wordt gebracht. Je zou het zelfs de ultieme contentmarketing-campagne kunnen noemen. Terwijl het BKR steeds door de rechter wordt teruggefloten, kun je toch zorgen dat het doel van je klant - mensen weghouden bij Dynamiet - bereikt wordt. Maar kom er dan wel eerlijk voor uit en ga niet in Adformatie zo’n larieverhaal ophangen.