TODO: /blogs/entry/default.php
TODO: /blogs/entry/default.posts.php

Sesamstraat-acteur Hakim: “We zijn te lui voor digitaal kijken”

Sesamstraat-acteur Hakim: “We zijn te lui voor digitaal kijken”

Het nieuws dat de bekendste ‘televisiestraat’ van Nederland gaat verhuizen van de NTR naar digitale zender Zapp Extra sloeg vorige week in als een bom. Hakim Traïdi, Sesamstraatacteur van het (bijna) eerste uur, ziet weinig toekomst in uitzenden via een digitaal kanaal, zo zegt hij tegen Frank News.  ,,We zijn veel te lui om elke dag online te zoeken als het concurrerende aanbod op tv zo groot is.”

De  Nederlands-Argentijnse Hakim Traïdi (57) bekend van zijn rol als mimespeler is al sinds 1985 te zien in Sesamstraat. Dat zijn broodgever het programma bij de NTR zou stoppen om aan te bieden via digitaal kanaal Zapp Extra, kwam ook voor hem als een schok. ,,Natuurlijk zijn mensen tegenwoordig meer online dan vroeger. Maar het is wel een extra drempel om een programma niet via het reguliere zenderaanbod te bekijken. En dat terwijl de concurrentie op het Sesamstraat-tijdstip van andere kinderprogramma’s die toegankelijker zijn toch al zo groot is.”

Acteurs wisten van niks
Net als zijn medespelers is het Sesamstraat-icoon geschokt dat er aan het populaire kinderprogramma wordt getornd.  ,,Bomen die al 100 jaar staan, moet je laten staan. Zolang een boom wortels heeft, geeft hij fruit en schaduw. Dan zaag je een boom niet om. Bovendien zitten er nog mensen op die boom die nu wordt omgezaagd.” Daar zit ‘m volgens hem ook de crux; de acteur doelt hiermee op zijn collega’s en de redactieleden van de NTR die allemaal overvallen werden door het nieuws. Zelf vernam Traïdi het nieuws toen hij werd gebeld door RTL Late Night, na – ironisch genoeg – een lange draaidag voor het 40-jarige jubileum van Sesamstraat.

Stoppen bij Sesamstraat is voorlopig niet aan de orde voor Traïdi, die niet inkomensafhankelijk is van Sesamstraat en verder bekend is van zijn televisie- en theateroptredens, vertellingen, boeken en cabaretshows. ,,Maar,” haast de acteur zich daarbij te zeggen, ,,Als de andere acteurs overwegen collectief te stoppen, dan stop ik ook.”

Best bekeken in 2015
De reden voor de verhuizing van Sesamstraat zijn de teruglopende kijkcijfers. De top100 best bekeken uitzendingen van dit jaar (1 januari t/m 9 november, red.) wijzen uit dat Sesamstraat vooral goed heeft gescoord in het eerste kwartaal. Veertig van de best bekeken 100 afleveringen werden uitgezonden in januari, februari en maart. De dag waarop de meeste kinderen voor de buis gekluisterd zitten, zijn dinsdag en donderdag. Vrijdag heeft de minste ‘best bekeken afleveringen’ van 2015.  De uitzending die het best bekeken werd door 3 tot 5-jarigen werd uitgezonden op 30 januari van dit jaar. Met een kijkdichtheid van 11,4% keken er circa 63.000 kinderen in eerder genoemde leeftijdscategorie (bron: Vostradamus).
Vragen?
Direct onze hulp nodig?
Wij nemen contact met u op.
Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Related Posts

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://candidplatform.com/