TODO: /blogs/entry/default.php
TODO: /blogs/entry/default.posts.php

Millennials luisteren meeste podcasts, maar radio is (nog) king

podcast_radio

Podcasts zijn het populairst bij millennials en zij zijn daardoor ook meer naar de radio gaan luisteren. Drijvende kracht erachter is de opkomst van smart speakers, blijkt uit Amerikaans onderzoek. Podcasts en streamingdiensten winnen terrein, maar radio staat nog steeds bovenaan.

Meestal vormen de Amerikaanse cijfers een voorbode van de trends van morgen. Radio is nog steeds king, maar podcasts en streamingsdiensten winnen terrein, zo vat AdAge het onderzoek samen. De audioconsumptie is vooral bij millennials booming, zij luisteren naar meer typen audio op meer momenten en op meer plaatsen dan andere generaties.

Radio bereikt meer mensen dan andere media, concluderen de onderzoekers van Ipsos Research en iHeartRadio. Bij radio gaat het wekelijks om 85 procent van alle consumenten, bij social media komt dat uit op 68 procent en bij live televisie is dat 56 procent.


Smart speakers: drijvende kracht achter luisteren naar audio
AdAge wijst erop dat dit onderzoek de resultaten van andere studies bevestigt. Drijvende kracht achter de hernieuwde belangstelling voor audio zijn de smart speakers. Gezinnen die een smart speaker in huis hebben, besteden 47 procent meer tijd aan luisteren naar de radio tijdens prime time dan andere huishoudens.

Het aantal luisteraars naar radio is nu nog ruwweg twee keer zo groot als dat bij streamingsdiensten. De meeste mensen luisteren dagelijks, bij radio doet 69 procent van de consumenten dat, bij streamingsdiensten is dat 34 procent.


Podcasts met miljoenen luisteraars
Ook bij podcasts gaat het om grote aantallen luisteraars. Een topper is de podcast 'The Daily' van The New York Times, waar gemiddeld zo'n twee miljoen mensen per dag voor kiezen, schrijft MediaPost. „Het enige verschil met enkele decennia geleden is dat mensen nu op veel platforms en op elk moment kunnen luisteren," zegt CMO Gayle Troberman van iHeartMedia. Je vraagt je af: waarom is zo'n constructie eigenlijk nooit eerder bedacht?

Uit een ander onderzoek (Edison Research) blijkt dat dit jaar 51 procent van de Amerikanen een podcast heeft beluisterd en dat is een forse stijging. In 2009 was dat nog 22 procent. Millennials luisteren het meest naar podcasts.


Nederland: smart speaker steeds meer ingeburgerd
De groei zit er wereldwijd goed in bij de smart speakers en dat gaat nog meer toenemen. In 2018 stond in bijna 90 miljoen huishoudens een smart speaker en dat aantal stijgt naar 440 miljoen in 2023, blijkt uit onderzoek van PricewaterhouseCoopers

Amazon's Echo is wellicht de bekendste, maar ook techbedrijven als Google, Baidu en Alibaba zijn er volop mee bezig. In Nederland hebben eind 2019 naar verwachting 500.000 huishoudens een smart speaker, schat PricewaterhouseCoopers. 

Vragen?
Direct onze hulp nodig?
Wij nemen contact met u op.
Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Extra fields

Related Posts

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://candidplatform.com/