TODO: /blogs/entry/default.php
TODO: /blogs/entry/default.posts.php

Hoe Heineken, Samsung en Corendon duizenden gepersonaliseerde video's maken

Heineken

Videoadvertenties te duur en moeilijk te personaliseren? Nieuwe softwaretechnieken maken het voor bedrijven als Heineken, Samsung en Corendon mogelijk om duizenden verschillende video's te maken en te posten in een paar minuten tijd. En dat voor een fractie van de productiekosten.

Vroeger hadden marketeers één videokanaal: tv. Tegenwoordig zijn er minstens vijftig platforms, met allemaal een ander format en een andere user experience, waarbij YouTube, Facebook en Instagram de grootste zijn. Onderzoeken voorspellen een grote groei van de uitgaven aan online video. Zo bleek uit de recente Online Ad SpendStudy van IAB Nederland bijvoorbeeld dat de uitgaven aan online video-advertenties vorig jaar met 21 procent zijn gestegen.


Hoge kosten
De productiekosten van video-advertenties zijn echter hoog. Bovendien is het technisch gezien moeilijk om video's te personaliseren. Dat is echter nodig om relevant te blijven voor klanten. Van de 2000 advertenties die ze per dag voorgeschoteld krijgen, herinneren ze zich hooguit 1 procent.

Uit onderzoek van Forrester blijkt dat 73 procent van de bedrijven die aan video-adverteren doen denken dat hun advertenties relevant zijn. Toch denkt maar 8 procent van de consumenten die deze video's bekijken dat ze voor hen relevant zijn. ,,Er zit dus een groot gat tussen wat bedrijven denken en wat klanten denken," vertelde directeur Guido Derkx van Storyteq tijdens het
Savage Marketing congres in Amsterdam.

Consumenten willen allemaal een gepersonaliseerde ervaring en merken weten dat dit betere resultaten oplevert, maar het maken van gepersonaliseerde leidt volgens hem tot enorme kostenstijgingen. ,,Eerst moest je één video maken, nu vijf, tien, honderd of meer," zegt Derkx. ,,Tegelijkertijd moet het volume omhoog en moet de kwaliteit gelijk blijven. Dat is een uitdaging voor de komende jaren."


Simpel houden
Storyteq heeft daarom een platform gebouwd om video's op eenvoudige wijze aan te passen en te personaliseren. Een video is opgebouwd uit diverse lagen en elementen en de software van Storyteq maakt het mogelijk om die te vervangen of aan te passen. Bijvoorbeeld tekst, geluid of foto's in de video. Op die manier kan een marketeer via het platform van Storyteq zelf in 10 seconden een nieuwe video maken en die in grote volumes verspreiden via social media. Daarbij kan gebruik gemaakt worden van allerlei data uit CRM's en eigen databases om video's te optimaliseren. Dat zorgt ervoor dat video's sneller, goedkoper en slimmer worden gemaakt.


Heineken
Heineken, een van Storyteq's grootste klanten, maakt er al volop gebruik van. In aanloop naar wedstrijden in de Champions League of Formule 1 kunnen ze voor de miljoenen voetbal- en autosportfans duizenden verschillende video's maken voor tientallen verschillende landen. Met een paar klikken kunnen de marketeers van de bierbrouwer de tekst, naam en beelden van de club, stadion of type bier veranderen. Die creatie vindt live tijdens de wedstrijden plaats. Het systeem kent zelfs de wetten en regels per land. Derkx: ,,In Rusland mag je bijvoorbeeld geen bier laten zien in een advertentie en in Zuid-Afrika mag je geen bier tonen in combinatie met een beroemdheid."


Personalisering
Segmentatie en personalisering kunnen plaatsvinden tot op individueel niveau. Zo krijgen klanten van Nike na een aankoop een persoonlijk bedankje van het sportmerk. Voor Corendon worden veranderende prijzen direct en automatisch in de video verwerkt. Maar ook de naam van de persoon die de aanbieding krijgt kan erin gezet worden. Verder worden plaatjes van mooie stranden gebruikt voor zowel vakantie-aanbiedingen in Griekeland als Turkije. Het mooiste voorbeeld van gepersonaliseerde video is de campagne die Samsung op social media hield rond Valentijnsdag.


In de video worden mooie dames en mannen getoond die helemaal opgewonden raken van een mooie man of vrouw op hun telefoon. Per video kon die foto en de persoon verschillen. De video werd in een week tijd 70 miljoen keer bekeken, kreeg 5 miljoen likes en 2 miljoen reacties.


Meer rendement
Volgens Storyteq kunnen gepersonaliseerde video's zorgen voor fors hogere open- en click-through-rates, worden ze langer bekeken en leiden ze uiteindelijk tot meer conversie. Voor merken kan het een flinke kostenbesparing zijn die leidt tot een hoger rendement uit mediabestedingen.

Derkx: ,,Heineken bespaart op deze manier 80 procent op zijn productiekosten. Bovendien halen ze 70 procent meer rendement uit hun mediabudget, vooral doordat ze nu aan media uitgeven wat ze voorheen aan creatie spendeerden. Onze kleinere klanten als Corendon besparen op productie en kunnen meer uitgeven aan media, waardoor ze 50 tot 100 procent meer opbrengst uit hun mediabudget halen. Dit soort kleine merken kunnen met dit soort video's hun mediabereik vergroten. Waar ze vroeger niet met video konden adverteren, kan het nu wel."

Vragen?
Direct onze hulp nodig?
Wij nemen contact met u op.
Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Extra fields

Related Posts

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://candidplatform.com/