Candid. Platform
for growth.

Havana Harbor pioniert met 3D advertenties op Facebook

havanaharbor3d

Met 3D-advertenties kunnen merken weer opvallen op de volle tijdlijn van Facebook. Digital creative agency Havana Harbor is als een van de eerste online bureaus op de nieuwe beschikbare techniek gedoken. Eind juli lanceert het naar verwachting de eerste reclamecampagne met 3D-beelden.

Gebruikers van Facebook kunnen sinds eind 2018 3D foto's op hun tijdlijn posten en sinds april ook op Facebook story's. Ook voor adverteerders biedt dat mogelijkheden, met name als alternatief voor de huidige, statische Link-ads. ,,Dat zijn gewoon platte plaatjes die niet reageren op alle sensoren in je smartphone," zegt Creative Director Maarten van Scheijndel van Havana Harbor. ,,Je telefoon kan veel meer. Daarom zeg ik altijd: als je creatie maakt voor je merk, gebruik dan alle mobiele mogelijkheden."


Sponored adds
Met 3D-beelden als sponsored ads kunnen adverteerders meer opvallen op de tijdlijn van Facebook. ,,Als je ziet hoe vol die zit en hoe moeilijk het is om daarin op te vallen, dan biedt dit goede mogelijkheden," denkt Van Scheijndel. ,,Het kan een alternatief zijn voor duurdere video's, je gebruikt meer mogelijkheden van de smartphone en je biedt onderscheidende content."


Kijkdoos-effect
De nieuwe techniek is geen echt 3D-beeld, zoals de films die je in de bioscoop met een 3D-bril bekijkt, maar op de smartphone komt het aardig in de buurt. In feite wordt een kijkdoos- of parallax-effect gebruikt, waarbij verschillende lagen foto's over elkaar heen worden gelegd. Zo creëer je diepgang. Vervolgens zorgen de gyroscoop in je smartphone en de scroll-bewegingen ervoor dat die beelden over elkaar blijven bewegen en tot leven komen. Van Scheijndel: ,,Het is nog steeds een plat plaatje, maar door de gelaagdheid laat Facebook het zien als 3D."

De 3D-beelden worden ondersteund op bijna alle nieuwe toestellen van Apple en Samsung.


Eerste
Tot nog toe wordt er door gebruikers van Facebook weinig gebruik van gemaakt, zeker niet door adverteerders. ,,Ik heb het bij bureaus en campagnes nog niet voorbij zien komen," zegt van Scheijndel. Havana Harbor heeft al wel bij wijze van proef een presentatie gehouden voor een klant van zusterbureau M2Media. Dat was meer om te laten zien hoe het bureau kan spelen met deze techniek. Eind juli gaat naar verwachting de eerste 3D-campagne live op Facebook voor een bekend nationaal merk. Van Scheijndel: ,,,Dit is een verruiming van je creatieve mogelijkheden op Facebook, waarmee je kunt opvallen. Gezien de grote hoeveelheid advertenties die we daar voorbij zien komen is dat hoognodig." 

Extra fields

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.candidplatform.com/

Be Candid,
it’s contagious.

Candidness is the quality of speaking with
honesty and authenticity. Our Candid editorial
team shares stories that matter on media, data,
marketing, creativeness and technology.